Sajtok

Friss termékek

joghurtJoghurt

Joghurtjainkat teljes, pasztőrözött hegyvidéki tehéntejből készítjük. A megfelelő hőmérsékletűre visszahűlt tejet probiotikumokkal savanyítjuk,majd egy napi hideg pihentetés után kerülnek üvegformába. Krémes állagú , szezonálisan külömböző saját főzésű gyümölcspépet és hegyvidéki házilekvárt adunk hozzá így élvezetesebbé téve fogyasztását. Szervezetünkre számos előnyös hatása ismert.

ordaOrda, zsendice

Natur és füstölt változatát készitjük, jól grillezhető és jól illik egy friss üde rozéhoz, gyümölcsös friss fehérborokhoz. A ZSENDICE krémes lágy édeskés enyhén sózott savósajtkrém, kitünő gasztronómiai alapanyag. Mindkét termék megfelelő alapja a kimélő-dietetikus táplálkozásnak. Friss fogyasztásra ajánljuk.

kremsajtKrémsajt

Termizált  savanyított kecske és tehéntejből készült lágysajt,elsősorban friss fogyasztásra ajánlott, tejfölhöz hasonló zamatú, krémes, aromás. Előételnek, bevezető falatkáknak pirítóssal, friss zöldségekkel kínáljuk. Száraz élénk fehérborokhoz, pezsgőhöz illik. Natúr, tökmagos, nyáron friss fűszerekkel készítjük.

gomolyaGomolya

Tradicionálisan készített eredeti magyar sajt. Nagyszerű konyhai alapanyag előételnek, salátákhoz fűszeres olajban érlelve, roston sütve. Ledarálva-sózva gomolya túró is készülhet belőle. Szendvicsekhez és hidegkonyhai felhasználásra is javasoljuk. Natúr, friss zöldfűszeres változatát készítjük.

Félkemény sajtok

 

fustolt2Bükkfán füstölt

Teljes tehéntejből készült félkemény sajt, amit sózás szikkasztás után hagyományosan bükkfával az évszaknak megfelelően füstölünk, ezután pár napig pihentetjük. Igazi az e környékre jellemző ízvilágot képvisel, sokak kedvence.

 

kakukfuvesBükki  kakukkfüves

Teljes hegyvidéki tehéntejből készült félkemény sajt, melyet a bükk-hegységben gyűjtött kakukkfűvel ízesítünk. Érési idő : 3-8 hét. A hegyvidéki tehéntej és a kakukkfű kapcsolata, olyan mint a szerelemből kötött házasság. Melegen készíthető (sült, csőben sült) sajtos ételek alkalmas alapanyaga.

 

csemege_ujCsemegesajt

Tehéntejből készített zsíros félkemény  tehénsajt (Óvári típusú sajt). Tufakőből épített érlelőben természetes kéreggel 30-60 napig érleljük.

 

 

hegyvideki_ujHegyvidéki

Félzsíros félkemény érlelt tehénsajt (fölözött tehéntejből) természetes kéreggel. Érlelési ideje: 30-90 nap.Hegyvidéki sajtkészítési technológiát alkalmazunk készítésekor.

 

 

Sajtkülönlegességek

 

vorosborosEgri vörösborseprős

Saját termelésű kecsketejből készülő sajtunkat 1-2 hónapos előérlelés után egri vörösborseprőben (íz, aroma, vitamin és ásványi anyagokban gazdag) érleljük. Tavasztól késő őszig, télen tehéntejből készítjük.

 

faszenesBükki faszenes tehénsajt

Lágy sajtkülönlegesség melyet zsíros magyar tarka tejből készítünk, jellemzője e sajtnak a nemes penészes kéreg, mely egyedi ízvilágot képvisel. Elsősorban sajttálakhoz ajánljuk, friss ropogós kenyérrel, és kései szüretelésű borokkal alkot igazi ízharmóniát, amire egy cseppnyi mézet is tehetünk. Érlelési idő 3 hét.

szarvasgombasSzarvasgombás tehénsajt

Lágy fehérpenészes tehénsajt szarvasgombakrémmel töltve 200g sajttálakhoz ajánljuk egyedi izvilága különleges, piritóssal egy korty érlelt fehérborral.
Téli időszakban készitjük,ekkor a legmarkánsabb a szarvasgomba.